Windows 11

Microsoft heeft bekend gemaakt dat in het najaar Windows 11 komt. Enkele vernieuwingen van Windows 11 waren al bekend via de uitgelekte iso, zoals het startmenu dat bij het OS in het midden in plaats van links zit en niet meer de Live Tiles toont. Het startmenu toont voortaan onder andere recent gebruikte bestanden en Microsoft kondigde aan dat het daarbij ook om bestanden op Android of iOS kan gaan.

Skype verdwijnt uit Windows bij de komst van het nieuwe OS en deze moet plaatsmaken voor Microsoft Teams. Microsoft plaatst Chat van Teams standaard op de taakbalk en gebruikers kunnen hiermee via tekst, stem of beeld communiceren met andere Teams-gebruikers, ook als die de app op Android of iOS gebruiken. Ook wordt het mogelijk direct vanuit de taakbalk Teams-gebruikers te muten en presentaties te starten.

Het grootste nieuws was wellicht dat er Android-apps naar Windows 11 komen. Ook deze zijn te vinden in de Microsoft Store, maar komen feitelijk uit de Amazon Appstore. Om dit mogelijk te maken zet het bedrijf niet nader gespecificeerde Intel Bridge-techniek in. Microsoft maakt in de komende maanden meer bekend over de komst van de Android-apps naar Windows.

Scroll to top