Wifi versterken

Iedereen kent het wel, je zit lekker in je tuin of op zolder en het wifi bereik is minimaal of helemaal weg, hoe kan je deze dan versterken is de vraag. Er zijn verschillende mogelijkheden die wij hier bespreken.

Je kan een router achter je modem plaatsen, een voordeel is dat jezelf kan bepalen welke router en welke instellingen je op je netwerk wilt hebben. Je kan hier meer op instellen dan op een standaard modem, die je van je provider krijgt en de snelheid van je wifi signaal ligt waarschijnlijk ook hoger. Een nadeel is, is de vraag of je wifi signaal nu wel overal komt en je moet er goed opletten dat de modem in bridgemodus staat.

Een accesspoint, dit wordt meestal gedaan bij grotere bedrijven, dit kan je doen door een router in te stellen als accespoint en deze te koppelen op je hoofdrouter. Een nadeel is, is dat je verschillende wifi netwerken te zien krijgt en de vraag is welke signaal pakt hij op, misschien is er een sterker signaal aanwezig.

Een wifi repeater, deze versterk het bestaande wifi signaal, je moet wel rekening houden dat hij de helft van de snelheid verliest. Een voordeel is, is dat het makkelijk is in te stellen.

Multiroom wifi, dit zijn verschillende kastjes die je op verschillende etages neerzet, de voordelen hiervan zijn dat je dekking hebt door een mesh netwerk, hierdoor heb je geen verlies van je wifi snelheid, zie je maar een wifi netwerk, je hoeft geen kabels te trekken en het is ook makkelijk om dit aan te sluiten. Een nadeel is, is dat je minder instellingen hebt als een eigen router, je kan dit natuurlijk wel aansluiten achter je eigen router.

Scroll to top