Eerst indruk Windows 11

Ik heb de preview van Windows 11 geïnstalleerd en de eerste indruk is dat er weinig is veranderd. Het menu ziet er iets anders uit maar na een paar instellingen kan je dit bijna hetzelfde laten lijken als Windows 10. Enkele vernieuwingen van Windows 11 waren al bekend via de uitgelekte iso, zoals het startmenu dat bij het OS in het midden in plaats van links zit en niet meer de Live Tiles toont.

Skype verdwijnt uit Windows bij de komst van het nieuwe OS en deze moet plaatsmaken voor Microsoft Teams, daarnaast is skype er wel bij geinstalleerd. Microsoft plaatst Chat van Teams standaard op de taakbalk en gebruikers kunnen hiermee via tekst, stem of beeld communiceren met andere Teams-gebruikers, ook als die de app op Android of iOS gebruiken. Ook wordt het mogelijk direct vanuit de taakbalk Teams-gebruikers te muten en presentaties te starten.

Het grootste nieuws was wellicht dat er Android-apps naar Windows 11 komen. Dit heb ik nog niet echt getest, maar dat zal ik binnenkort doen en dan mijn bevindingen hier plaatsen.
Voor de rest is Windows 11 te installeren vanuit de windows update en kan je nu nog geen iso bestand downloaden. Voor bedrijven is Windows 11 makkelijk te koppelen aan je domein en is de standaard configuratiescherm ook nog aanwezig als je dit intypt in de searchbalk.

Binnenkort zal ik meer beschrijven over Windows 11.

Scroll to top