Apple vs Windows

De vraag is vaak welke computer zal ik kopen. Je hoort vaak dat Apple een stabiele computer is en dat deze lang meegaat, alleen zijn ze erg prijzig. Wat wij wel weten is dat een Apple pc prijzig is, maar wat is nu een voordeel van een Apple pc (imac/macbook/mac). Of een Mac echt langer meegaat, daar hebben wij twijfels over, dat hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je er zelf mee omgaat. Wat wel een voordeel is, is dat een Mac minder virus en malware gevoelig is, men maak hier minder virussen voor. De vraag is natuurlijk tot hoelang dit duurt want als er meer Apple pc’s worden verkocht wordt dit ook steeds aantrekkelijker.

Een Mac is handig voor bepaalde functies, namelijk om muziek te produceren, video’s  te editen, grafisch ontwerp en apps te ontwikkelen voor IOS apparaten. Photoshop is op een Mac net iets sneller als op een windows laptop, dit komt omdat Adobe vroeger van Apple was. Tegenwoordig heeft een Windows computer wel veel ingehaald op het gebied van grafisch ontwerp.
Tegenwoordig draaien er ook wel veel software pakketen op een mac, zoals het office pakket, maar je hebt dan niet alle onderdelen van het officepakket, zo ontbreek bv Access.

Wat zijn de nadelen van een Mac, voor games heb je echt een Windows computer nodig, de nieuwste games werken alleen op een Windows computer. Een Mac is prijzig en bepaalde software pakketten werken niet op een Mac. Voor een zakelijk netwerk is een Mac ook niet optimaal, omdat je niet optimaal gebruik kan maken van het domein en serveropties.

Wanneer is een Windows pc handig, wanneer je hem gebruikt voor de basis onderdelen, zoals internet, mail en Word dan kan je het prima af met een Windows pc. Een Windows pc is in deze mate veel goedkoper en je hebt meer keuze in het samenstellen hiervan. Je kunt kiezen welke processor je wilt hebben, bijvoorbeeld een Intel processor of een AMD. Voor alle werkzaamheden is er software beschikbaar, misschien iets minder snel dan een Mac, maar je kan alles prima uitvoeren. Voor het bedrijfsleven is een Windows Pc handiger, je kan zelf bepalen welk besturingssysteem je erop installeert, je kan op een Windows pc ook Linux installeren. Daarnaast kan je optimaal gebruik maken van de domein en server opties.

Hopelijk heb je wat aan deze informatie, maar wij gaan natuurlijk niet de keuze maken wat nu beter is, iedereen heeft zijn voorkeur.

Scroll to top